100% KONOPLJINO OLJE
hladno stiskano

Konoplja je ena redkih rastlin, ki je tako naravno odporna proti zajedalcem in rastlinskim boleznim, da ne potrebuje prav nobene zaščite s kemičnimi sredstvi (pesticidi). Hladno stiskano, nerafinirano in nefiltrirano olje konoplje stiskamo sami v naši oljarni, iz semen industrijske konoplje (Cannabis Sativa), sorte FUTURA, ki raste na naših njivah na Dravskem polju.

Olje konoplje je narejeno s hladnim stiskanjem najboljših semen industrijske konoplje, brez filtriranja in rafinacije. Edinstven okus po oreščkih in zelenkasta barva sta posebnost olja konoplje. Tako pridobljeno olje je bogato z vitaminom E, A in omega 3 maščobno kislino(alfalinolenska kislina). Takšna sestava ugodno vpliva na zdravje srca in ožilja, izboljšuje presnovne procese in deluje protivnetno. Dobro razmerje med omega 6 in omega 3 maščobnimi kislinami vpliva na znižanje slabega holesterola.

Konopljinega olja ne smemo segrevati, ker pride do polimerizacije večkrat nenasičenih maščobnih kislin. Uporabljamo ga hladnega za razne hladne jedi, solate, polivke, hladne omake, namaze. Z oljem lahko le oplemenitimo že končane jedi ali pa ga uporabimo kot sestavino. Zaradi visoke vsebnosti večkrat nenasičenih maščobnih kislin hitro oksidira, zato ga je po odprtju potrebno hraniti na temnem in hladnem prostoru, najbolje v hladilniku.

VREDNOSTI

Hladno stiskano, nerafinirano, nefiltrirano

Povp. hranilna vrednost100 g
Energijska vrednost3700 kJ/900 kcal
Maščobe
od tega:
100 g
  • nenasičene maščobe
9 g
  • enkrat nenasičene maščobe
14 g
  • večkrat nenasičene maščobe
77 g
Ogljikovi hidrati0 g
  • od tega sladkorji
0 g
Beljakovine0 g
Sol0 g

Neto količina: 0,25 L
Pridobljeno iz semen industrijske konoplje (Cannabis sativa).